Artisjokbodems uit Nice

Fonds d'Artichauts à la Niçoise

ingrediënten

Bereiding

Breek de steel van de artisjokken af met de hand en snij dan de bladeren weg. Haal het hooi weg. Snij de citroen doormidden en wrijf de artisjokbodems in met citroensap. Kook ze dan 40 minuten in een pan met gezouten water. Schil en hak de uien fijn. Maak de tomaten concassée. Doe twee eetlepels olie in een pan, verhit en sauteer hierin de uien lichtbruin, voeg de tomaten toe en het bouquet garni en laat 30 minuten op zacht vuur smoren. Als de artisjokbodems klaar zijn laten we ze uitlekken en afkoelen. Beboter met 10 gram boter een ovenvaste schaal. Zet hier de artisjokbodems in, geef hier wat tomatenmengsel in, geef er paneermeel over en leg hierop klontjes boter. Zet de pan in een oven van 220 graden C. en laat ze 8 minuten hier. Het paneermeel moet wat kleur aannemen. Serveer meteen.

← naar de lijst met Aardappel & groente

print pagina