Aspic van Zalm

Aspic de Saumon

ingrediënten

Bereiding

Leg de zalm in een pannetje. Bedek hem met water, voeg tijm, laurier en azijn toe, en ook peper en zout. Breng het aan de kook en laat tien minuten pocheren. Laat de vis in het vocht afkoelen. Kook het ei in tien minuten hard en laat het afkoelen. Klaar de visbouillon, week de gelatine in water en los ze op in de hete visbouillon. Laat afkoelen. Zet een aspic vorm koud weg en als de gelei is afgekoeld, gieten we een bodem gelei in de vorm. Laat deze in de koelkast opstijven. Als dit gebeurd is versieren we de bodem. Leg de garnalen in een kring op de gelei, evenals de in juliënne gesneden zwarte olijven. Bedek het geheel met schijfjes ei en bedek weer met gelei. Laat weer opstijven. Hierna vullen we bij met de helft van de zalm, vullen weer aan met gelei, dan weer de rest van de zalm en weer gelei. We zetten de aspic een uur in de koelkast. Vlak voor het serveren dopen we de vorm in warm water, drogen ze af en storten de aspic op de serveerschaal.

← naar de lijst met Koude voorgerechten

print pagina