Bavarois met Sinaasappel

Bavarois à l'Orange

ingrediënten

Bereiding

Pers de citroen uit en voeg het sap, samen met 100 gram suiker bij het sinaasappelsap. Verwarm dit op zacht vuur. Week de gelatine in wat water, en voeg ze bij het hete sap. Roer totdat alle gelatine is opgelost. Passeer het door een zeef en laat het sap dan afkoelen. Schenk het in de vorm voor de bavarois en zet deze in ijswater. Het sinaasappelsap stolt dan aan de randen van de vorm. Draai deze af en toe om gelijkmatige stolling te bevorderen. Dit noemt men chemiseren. Giet de rest van het sap uit de vorm en
plaats de kom in de koelkast. Klop intussen 3 dl slagroom met de 50 gram suiker stijf. Als het overige sap gaat geleren roeren we er de slagroom door. Schep voorzichtig de compositie bij de rest in de vorm en laat het in de koelkast opstijven. Stort de bavarois op een schaal en garneer met de rest van de room die geklopt is met de rest van de suiker.

← naar de lijst met Nagerechten & ijs

print pagina