Bloemkoolsalade

ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding: Leg de bloemkool met de stronk naar boven in koud water en voeg er 1
theelepel azijn bij. Laat de bloemkool 30 minuten in het water liggen, zodat eventuele
diertjes te voorschijn komen. Was de worteltjes en snij ze in kleine smalle reepjes. Was
de peterselie, hak ze en bewaar ze in een gesloten schaal.
Laat de bloemkool uitdruipen, verdeel ze in roosjes en snij de stronken eraf. Leg de
bloemkool en worteltjes in kokend water en laat ze met het zout op een zacht vuur 20
minuten koken. Kook de eieren 10 minuten.
Verder: Giet de stukjes bloemkool en reepjes wortel in een zeef en laat ze
afkoelen. Laat de eieren in koud water schrikken, pel ze en snij ze in partjes.
Roer de mayonaise door de koffieroom met de rest van de azijn en maak de bloemkool
en worteltjes aan met deze slasaus. Strooi peterselie over de salade en garneer deze met
partjes ei.
Advies: De groenten kunnen ook worden ingevroren maar de slasaus, peterselie en
partjes ei dan pas na het ontdooien toevoegen. Een restant
van deze salade kunt u geheel aangemaakt, ook tot 10 dagen lang invriezen.

← naar de lijst met Salades

print pagina