Charlotte Schönbrunn

Charlotte Schönbrunn

ingrediënten

Bereiding

Drenk de lange vingers even in de rum en bekleed er een charlottevorm mee. Klop de eidooiers met de suiker tot er een lichte kleur ontstaat. Week de gelatine in koud water. Breng de melk met de vanille aan de kook en laat ze 10 minuten trekke. Verwijder het stokje en los in de melk de gelatine op. Geef ze langzaam onder kloppen bij de eidooiers. Passer het geheel in een pan en verwarm deze crème op zacht vuur totdat hij dikker wordt waarbij voortdurend geroerd wordt. Haal dan de crème van het vuur en laat dan het mengsel afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf, en als de crème dreigt te geleren, roer er dan de slagroom door samen met fijngesneden gekonfijte vruchtjes. Geef het mengsel in de vorm. Laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

← naar de lijst met Nagerechten & ijs

print pagina