Gepocheerde Eieren en Bellevue

Oeufs pochés en Bellevue

ingrediënten

Bereiding

Schenk 2 liter water in een brede pan en voeg de azijn er bij. Breng het aan de kook. Breek een ei in een kopje, laat het in het kokende water glijden, herhaal dit drie keer, doe het deksel op de pan en haal ze van het vuur. Laat de eieren 3 minuten pocheren, laat ze uitlekken en snij de draadjes die aan de kant kunnen ontstaan er af. Laat de eieren afkoelen. Maak de mayonaise. Was de kruiden en hak ze fijn. Voeg ze toe aan de mayonaise. Meng ze er goed door. Stamp de hazelnoten
in grove stukken en voeg ze ook bij de mayonaise, evenals 1/3 van de garnalen. Was de sla, haal er vier mooie blaadjes af en leg deze op de serveerschaal. Snij de plakken ham doormidden en leg elke halve plak op een blaadje sla. Zet hier weer een ei op. Bedek elk ei met een laagje mayonaise. Leg hierop weer wat garnalen. Gebruik de citroen, de olijven, de tomaat en het hart van de krop sla voor decoratie. Zet de schaal in de koelkast tot vlak voor het gebruik.

← naar de lijst met Koude voorgerechten

print pagina