Goelasj

ingrediënten

Bereiding

Verhit de olie in een grote braadpan en fruit de uisnippers glazig. Voeg de
geweekte sojabrokjes toe en bak ze onder omscheppen tot ze wat kleur hebben
gekregen. Strooi er, als het vocht is verdampt, het volkorenmeel over en laat het
onder goed roeren wat beige kleuren. Neem de pan een paar minuten van het vuur en
blijf doorroeren - de panbodem warmt namelijk door. Zet de pan weer op het vuur
en voeg in twee keer de bouillon toe; blijf roeren tot een gebonden saus is
ontstaan. Breng de saus op smaak met karwijzaad, paprikapoeder en
tomatenpuree. Doe er dan nog de knoflook, de paprika en de in blokjes gesneden
aardappelen bij. Laat de goelasj op heel zacht vuur circa 1 uur zachtjes
doorkoken, desnoods op een sudderplaatje. Roer het geheel tussentijds een paar
keer door en voeg nog wat water toe als het te hard gaat.

Goelasj wordt in Hongarije gegeten met een speciale pasta die hier niet
verkrijgbaar is, maar die heel goed kan worden vervangen door macaroni.

← naar de lijst met Vegetarisch

print pagina