Heldere Ossestaartbouillon met Madera

Consommé de Queue de Boeuf au Madère

ingrediënten

Voor het garnituur

Bereiding

Hak de ossestaart in stukjes. Plaats deze in een braadslee met wat gesmolten boter in de oven en voeg ook de tomatenpuree toe. Voeg er de laatste 10 minuten de schoongemaakte en in stukjes gesneden groenten, laurier en peperkorrels bij. Hierna brengen we alles over in een soeppan en voegen 1,5 liter water toe. Breng het aan de kook en laat 4 uur trekken. Hierbij regelmatig afschuimen en ontvetten. Eventueel water toevoegen. Laat de bouillon dan afkoelen, ontvet hem en neem de botten met het vlees uit de pan. Neem het vlees van de botten. Passeer de soep door de neteldoekse lap, klaar ze en bindt ze met aardappelmeel. Men kan ze op twee manieren serveren, n.l. door het vlees in de soepkoppen te doen en de hete bouillon bij te vullen, of door de groenten voor het garnituur in blokjes te snijden, bijna gaar te koken en ook in de soepkoppen te deponeren. Geef er de madera apart bij. Serveer er vers stokbrood bij.

← naar de lijst met Soepen

print pagina