Ikan Kecap

ingrediënten

Bereiding

BEREIDEN:
Verhit in een ruime pan de olie en voeg de fijngesneden ui en knoflook, sambal en geraspte
gemberwortel toe. Laat alles, al omscheppende, licht fruiten. Doe er vervolgens peper,
gemberwortelpoeder, laos en nootmuskaat bij. Roer alles goed om en leg de 4 stukken kabeljauw
naast elkaar in de pan. (indien te kleine pan dan 2 x 2) Keer ze na 2 minuten om en voeg 2
minuten later een mengsel van tamarindevocht (of citroensap), ketjap en suiker toe. Leg een
deksel op de pan en laat in 6 à 8 minuten de vis gaar worden. Voeg eventueel, indien het vocht
verdampt, enkele eetlepels kokend water toe.
Keuze mie: Haal de vis uit de pan en leg deze in een voorverwarmde ovenschaal. Doe de mie in de pan en roer alles goed door elkaar.
Keuze rijst: Dien de vis met de saus op en daarnaast de rijst.

Suggestie: serveren met kroepoek.
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.

← naar de lijst met Hoofdgerechten

print pagina