Italiaanse Varkenslever

Foie de Porc à l'Italienne

ingrediënten

Bereiding

Vul een pan met water en breng dit aan de kook. Laat de lever aan een stuk en dompel ze in het kokende water. Blancheer ze 4 minuten. Haal ze dan uit het water en snij ze in vier plakken. Was wat peterselie en hak ze fijn. Schil de uien en hak ze fijn. Maak de wortels schoon en snij ze in brunoise. Doe evenzo met de selderijknol. Maak de tomaten concassée. Schil de knoflookteen. Smelt de boter in een pan en als ze heet is, voeg er dan de uien bij, de wortel en de selderijknol. Laat dit 5 minuten sauteren. Maak het brood tot kruim en voeg het toe. Voeg ook de blokjes tomaat toe. Strooi er zout en peper over, een beetje tijm en wat salie. Pers er ook de knoflook over. Voeg er een dl water bij en laat het met het deksel op de pan nog 10 minuten zachtjes sudderen. Leg nu de plakken lever op het groentenbedje, leg het deksel weer op de pan en laat nog eens 10 minuten zachtjes stoven. Leg dan de plakken lever op een voorverwarmde schaal, geef het citroensap bij het groentenmengsel, breng het nog even aan de kook, strooi er de gehakte peterselie over en omring met dit mengsel de lever. Serveer meteen.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina