Kalfslapjes uit andalusië

Escalopes de Veau à l'andalouse

ingrediënten

Bereiding

Maak de wortels schoon en snij ze in dunne plakjes. Kook ze in ruim water met zout gedurende 20 minuten. Giet ze af. Schil de uien en snij ze in dunne ringen. Snij het spek in juliënne. Smelt 50 gram boter in een pan, sauteer hier de juliënne spek in uit en haal ze er dan uit. Zet ze apart. sauteer de uien in dezelfde boter bruin. Doe er ook de wortels bij. Trek hiervoor 10 minuten uit. Smelt 50 gram boter in een andere pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 4 minuten aan elke kant. Maak de champignons schoon, hak ze grof en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Giet ze af. Geef ze bij het vlees, samen met een lepel tomatenpuree. Meng het goed en laat nog 10 minuten zachtjes sauteren. Leg dan de kalfslapjes op een voorverwarmde schaal, geef er het garnituur bij en schenk er de saus over.

← naar de lijst met Kalfsvlees

print pagina