Kalfsmedaillons Marengo

Médaillons de Veau Marengo

ingrediënten

Bereiding

Braad de afsnijdsels van het vlees in ongeveer 100 gram boter goed bruin. Haal dan het vlees weg. Geef er de fijngehakte ui bij. Voeg met behulp van de knijper de knoflook toe. Laat goed gaar worden op klein vuur. Voeg de schoongemaakte champignons toe en laat even doorbakken. Geef er dan de tomatenpuree bij, een blaadje laurier, peper, zout en tijm. Bestrooi met de bloem en deglaseer na enkele minuten met de witte wijn. Voeg de zilveruitjes toe en laat nog tien minuten garen. Haal het laurierblaadje uit de saus. Bestrooi de medaillons met peper en zout en sauteer ze 4 minuten aan elke kant in weinig boter bruin. Ze moeten van binnen rosé zijn. Intussen hebben we van het brood vier rondjes gesneden waarop de medaillons passen en deze gebakken in wat boter. We plaatsen de medaillons hierop, geven er wat saus over en serveren de rest van de saus in een sauspan. Serveer er risotto bij, andijvierolletjes in bacon en ingekruiste gekruide tomaten die onder de grill goed doorgewarmd worden.

← naar de lijst met Kalfsvlees

print pagina