Kalfsmedaillons van de herderin

Médaillons de Veau à la Bergère

ingrediënten

Bereiding

Maak van een eetlepel worcestersaus, een eetlepel olijfolie en een eetlepel sojasaus een marinade. Laat hierin de medaillons 2 uur marineren. Keer ze vaker om. Schil de sjalotjes en hak ze fijn. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Smelt 50 gram boter en sauteer hierin de sjalotjes totdat ze kleur krijgen. Voeg dan de champignons
toe en sauteer totdat alle losgelaten vocht verdwenen is. Houd het mengsel warm. Droog de medaillons af, bestrooi ze met peper en zout en sauteer ze in de rest van de boter 4 minuten per kant. Flambeer ze met de whisky. Haal ze uit de pan en zet ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm. Geef de room en de bouillon bij de braadboter en kook het mengsel even in. Geef er dan het champignon-sjalotmengsel bij en laat nog even koken. Breng ze op smaak met peper en zout. Schenk de saus over de medaillons
en serveer. U kunt er asperges en gebakken aardappeltjes bij geven.

← naar de lijst met Kalfsvlees

print pagina