Kalfsvlees met Room en Specerijen

Veau à la Crème aux Epices

ingrediënten

Bereiding

Maak van 20 gram boter en de bloem door kneden een beurre manié. Snij het vlees in grove brunoise.Bestrooi het vlees met zout en peper. Schil de uien en snij ze in juliënne. Smelt de rest van de boter in een pan en geef er de uien bij. Voeg dan het vlees toe, strooi er tijmpoeder over, geef er een blaadje laurier bij en laat op niet te hoog vuur sauteren, waarbij er af en toe geroerd wordt. Als alles kleur heeft strooi er dan wat kurkuma over en kaneel. Schenk er de bouillon over, doe de deksel op de pan en laat 1 uur sudderen. Haal nu de stukken vlees uit de pan en houd ze warm. Passeer de saus, zet ze weer op het vuur en voeg de room toe en bij beetjes de beurre manié. Meng goed, laat even koken en schenk de saus over het vlees.

← naar de lijst met Kalfsvlees

print pagina