Kalfszwezerik Lamennais

Ris de Veau Lamennais

ingrediënten

Bereiding

Behandel de zwezerik als in Kalfszwezerik met abrikozen. Laat ze onder druk afkoelen. Schil de wortels en snij ze in juliënne. Maak de champignons schoon en snij ze ook in juliënne. Doe hetzelfde met de truffels. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de wortels aan. Voeg na 5 minuten de champignons erbij en zet hierop de zwezerik en de truffel. Voeg het truffelnat erbij. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes 10 minuten stoven. Geef er nu de wijn bij en laat deze tot 1/3 reduceren. Voeg nu de room toe en doe de deksel weer op de pan. Laat 20 minuten zachtjes stoven. Draai de zwezerik af en toe om. Haal ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal. Houd ze warm. Laat de saus nog wat reduceren en breng ze op smaak met peper en zout. Geef de saus over de zwezerik.

← naar de lijst met Kalfsvlees

print pagina