Kalkoen met sinaasappel

ingrediënten

Bereiding

Pel de sinaasappelen, haal de pitten eruit en het wit eraf. Snijd 3 sinaasappelen in schijven en pers er 1 uit, verdeel de 2 overige in stukjes Steek de stukjes sinaasappel in de kalkoen samen met een klontje boter. Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Leg de kalkoen in een beboterde braadslede en laat braden. Af en toe overgieten met saus. Als de kalkoen gaar is, het vet van de saus scheppen, de saus in de pan doen, de madeira en het sap van de sinaasappel bijvoegen. Laat de schil koken in een pan met een beetje boter, haal de schil uit het kookvocht en voeg het water bij de saus. De stukjes sinaasappel uit de kalkoen in de saus brengen en mixen. De schijven sinaasappel even laten opborrelen in de saus. Saus binden en er cognac bijvoegen. Kalkoen verdelen en opdienen op verwarmde schotel met croquetten of aardappelnootjes.

← naar de lijst met Gevogelte

print pagina