Kip in Aluminiumfolie

Poulet en Papillote

ingrediënten

Bereiding

Snij de haantjes doormidden. Pers de halve citroen uit. Maak de champignons schoon en ciseleer ze. Geef er het citroensap over. Schil de sjalotjes. Hak ze fijn. Was de peterselie en bieslook en basilicum. Hak van deze een eetlepel fijn. Leg in een diepe pan, champignons, sjalotjes, bieslook, basilicum en peterselie en geef er de olie over en twee eetlepels cognac, geef er saliepoeder, zout en peper bij. Meng de verschillende elementen goed. Leg de haantjes in de pan, rol ze door het mengsel, bedek ze dan met wat van het mengsel en laat ze twee uur marineren. Laat ze uitlekken, rol elk half haantje in vier lapjes spek, leg ze op velletjes alufolie, geef er wat marinade over en pak ze in, in de alufolie. De pakketjes moeten hermetisch gesloten zijn. Leg de pakketjes in een oven van 200 graden C. en laat ze daar 3 kwartier. Serveer de haantjes in de pakketjes.

← naar de lijst met Gevogelte

print pagina