Konijn uit Ampurdan

Lapin à l'Ampurdannaise

ingrediënten

Bereiding

Snij het konijn in stukken. Snij het spek in kleine brunoise. Schil de uitjes. Was wat peterselie en hak 2 eetlepels fijn. Breng wat water aan de kook. Blancheer hierin de amandelen en pijnpitten 5 minuten. Laat ze wat afkoelen, haal de vellen weg en maal ze in de mixer, samen met de chocolade fijn. Smelt de reuzel in een pan en sauteer hierin de stukjes spek aan, haal ze uit de pan, doe er de stukken konijn in en sauteer deze mooi bruin. Haal ze uit de pan en sauteer in hetzelfde vet de uitjes gelijkmatig bruin. Leg ze bij het konijn. Giet het grootste deel van het vet weg en voeg dan de bloem bij de rest van het vet. Laat even aanbruinen en geef er dan de wijn bij en 5 dl water. Schraap alle aanbaksels van de bodem los. Geef er wat laurier, tijmpoeder en peterselie bij en leg het konijn met het spek terug in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan het amandelmengsel toe, samen met de uitjes.
Roer alles goed dooreen en doe de deksel weer op de pan. Laat weer 30 minuten sudderen.

← naar de lijst met Overig vlees & wild

print pagina