Koteletten uit Gascogne

Côtes de Porc à la Gasconne

ingrediënten

Bereiding

Maak een marinade. Schil hiertoe de teentjes knoflook, laat ze heel en piqueer elke karbonade met een teentje knoflook. Bestrooi de karbonades met peper, zout, tijm en laurier. Leg ze in een diepe schaal. Bedek ze met azijn tot ze net onder staan. Voeg er een scheutje olie bij en laat ze een nacht marineren. Haal ze uit de marinade, verwijder de teentjes knoflook en droog ze af met keukenpapier. Was de peterselie en hak ze fijn. Smelt 50 gram boter in een pan en braad de karbonades heel even aan. Zet dan direct het vuur heel klein en laat zachtjes sudderen. Breng een pan met water aan de kook. Doe hier de olijven in en laat ze 4 minuten koken. Giet ze af, spoel ze onder de koude kraan en voeg ze bij de karbonades. Laat nog 20 minuten zachtjes sauteren. Haal karbonades en olijven dan uit de pan. Leg ze in een voorverwarmde serveerschaal en houd deze warm. Zet het vuur hoog onder de pan, geef hier de wijn en de bouillon bij en laat even flink koken. Maak wat aardappelmeel aan met water, voeg dit bij de saus om ze te binden en laat de saus nog 5 minuten koken. Controleer de smaak en voeg eventueel zout en peper bij. Schenk de saus over de karbonades, bestrooi de schaal met peterselie en serveer.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina