Koteletten Vallée d'Auge

Côtes de Porc Vallée d'Auge

ingrediënten

Bereiding

Schil de uitjes en blancheer ze enkele minuten in kokend water. Was de champignons, haal het onderste van de steel weg en ciseleer ze. Bestrooi de karbonades met peper en zout. Wentel ze door de bloem. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is sauteer dan de karbonades snel aan beide kanten bruin. Zet het vuur kleiner en voeg nu de uitjes toe en 5 minuten later de champignons. Laat het dan nog 10 minuten zachtjes sauteren. Flambeer dan met de calvados. Haal er nu de karbonades uit en houd ze warm. Giet de braadboter uit de pan. Voeg nu de slagroom toe en schraap goed alle aanbaksels van bodem van de pan. Laat de saus nog even koken. Proef ze en corrigeer eventueel de smaak met peper en zout. Schenk de saus over de karbonades en serveer.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina