Koteletten van Wild Zwijn uit Sevilla

Côtelettes de Marcassin à la Sevillane

ingrediënten

Bereiding

Pers de citroen uit. Doe wat olie in een schaal, meng er het citroensap door en leg hierin de koteletten. Laat ze 2 uur marineren. Breng een pannetje met water aan de kook. Doe er de olijven in en laat ze zachtjes 10 minuten koken. Schil twee sinaasappels en snij de partjes tussen de vliezen uit. Pers de derde sinaasappel uit. Smelt de boter in een pan en voeg er de sinaasappelpartjes bij. Leg de deksel op de pan en laat op klein vuur de partjes zachtjes 10 minuten stoven. Droog de koteletten af. Strooi er peper en zout over. Verhit wat olie in een pan en sauteer de koteletten 7 minuten aan elke kant. Leg ze op een voorverwarmde schaal. Giet de olie uit de pan en deglaseer de pan met het sinaasappelsap. Voeg er de demiglace saus bij en laat even inkoken. Leg er dan de olijven en sinaasappelpartjes in. Schenk de saus over de koteletten en serveer.

← naar de lijst met Overig vlees & wild

print pagina