Lamsbout in Deeg

Gigot d'Agneau en Croûte

ingrediënten

Bereiding

Verwijder het been uit de bout zonder deze te openen. Snij de niertjes doormidden en haal het middelste deel weg. Snij ze in brunoise. Verhit wat boter in een pan en sauteer ze 3 minuten hierin. Geef er de madera over. Was de champignons, eb ciseleer ze en voeg ze bij de niertjes. Doe er ook een takje tijm bij en wat zout en peper. Laat het nog even smoren en laat het dan afkoelen. Vul de bout hiermee en naai die dicht. Wrijf de bout in met wat boter, zet hem in een ovenvaste schaal in een oven van 220 graden C. Haal hem na een kwartier uit de oven en laat hem wat afkoelen. Droog hem dan af en rol hem geheel in bladerdeeg. Bestrijk dit met losgeklopte eidooier en zet de bout weer gedurende 30 minuten in de oven. Serveer hem dan meteen.

← naar de lijst met Lamsvlees

print pagina