Lamskoteletten als Ree bereid

Côtelettes d'Agneau en Chevreuil

ingrediënten

Bereiding

Lardeer de avond voor het servies de lamskoteletten met het in fijne reepjes gesneden spek. Meng 30 gram boter met de bloem tot een beurre manié. Schil wortel en de uien en snij ze in blokjes. Doe deze in een pan en voeg de wijn toe. Schil de knoflook en pers die uit in de pan. Voeg nog het bouquet garni toe, 1 dl van de azijn en wat peperkorrels. Laat deze marinade 10 minuten koken en laat ze daarna afkoelen. Doe de lamsbotten in een kom, voeg de koteletten toe en bedek dit met de koude marinade. Laat alles tot de volgende dag staan. Haal dan de koteletten uit de marinade, en leg ze opzij. Zeef de marinade. Verhit wat olie in een pan, voeg de botten en de groenten van de marinade toe en laat alles kleur krijgen. Blus het dan af met de rest van de azijn en schraap alle aanbaksels goed los. Reduceer het en voeg dan de marinade toe, zout, peper en laat zachtjes gedurende een uur koken. Passeer de saus door een zeef, breng ze weer aan de kook en roer er, al kloppende met de garde, bij beetjes de beurre manié door. Sauteer in de rest van de olie de koteletten in 3 minuten per kant bruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal, klop de rest van de boter door de saus en zeef deze in de sauskom.

← naar de lijst met Lamsvlees

print pagina