Lamskoteletten met Matignon

Côtelettes d'Agneau au Matignon

ingrediënten

Bereiding

Laat de varkensnetten goed uitwateren in koud water. Ververs dit vaker. Schil wortel, ui en selderij en snij ze in hele fijne brunoise. Smelt 50 gram boter in een pan, voeg de groenten toe, geef er zout en peper over en wat suiker. Meng goed. Voeg de madera toe, sluit de pan en laat zachtjes 30 minuten sudderen. Leg de groenten dan op een bord en laat ze afkoelen. Verhit in een pan 2 eetlepels olie en als deze heet is sauteer er dan de koteletten 1 minuut aan beide kanten in en laat ze daarna afkoelen. Laat de varkensnetten uitlekken en spreid ze op tafel uit. Snij de plakken ham en de varkensnetten doormidden. Smeer de koteletten in met de groenten. Wikkel ze in 1/2 plak ham en dan in 1/2 varkensnet. Sluit dit goed af. Paneer de koteletten á l'anglaise. Druk dit goed aan. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin gedurende 5 minuten aan elke kant de koteletten. Leg ze dan op een voorverwarmde schaal en giet de olie weg. Smelt de boter in de pan en als deze schuimt gieten we ze over de koteletten.

← naar de lijst met Lamsvlees

print pagina