Pastei van Konijn

Paté de Lapin

ingrediënten

Bereiding

Ontbeen het konijn. Weeg het vlees. Dit gewicht moet U ook aan gehakt hebben. Haal de vliezen weg. Leg de stukken konijn in een schaal, geef er zout en peper over, besprenkel met de cognac en laat in de koelkast gedurende een nacht marineren. Maak het deeg. Zeef de bloem in een kom, maak er een trechter in. Doe hierin boter, 5 gram zout, olie en een eidooier. Geef er langzaam onder het kneden het water bij en kneed het tot een soepel en stevig deeg. Maak hier een bal van en laat het minstens 2 uur rusten in de koelkast. Beboter een pasteivorm. Rol 2/3 van het deeg uit en bekleed er de vorm mee zodat het deeg ruim over de rand hangt. Draai een gedeelte van het vlees van het konijn, samen met het gehakt 2 keer door de vleesmolen, met de fijnste plaat, voeg wat cognac van de marinade toe, geef er zout en peper bij en meng het zeer goed. Snij het borstspek in fijne juliënne. Bekleed de vorm met een laag bardeerspek. Leg een laag farce op de bodem van de vorm, hierop een laag konijn, een laag spek enz. en eindig met een laag farce. Leg er een laag bardeerspek over en plak er een deksel op, gemaakt van de rest van het deeg. Maak een gaatje in het deksel, zet er een kartonnen schoorsteentje in. Klop de tweede eidooier los en bestrijk hiermee het oppervlak van de pastei. Zet de pastei een uur in een oven van 200 graden C. Laat ze afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.

← naar de lijst met Koude voorgerechten

print pagina