Portugese Lamskoteletten

Côtelettes d'Agneau à la Portugaise

ingrediënten

Bereiding

Was de tomaten, snij ze doormidden, bestrooi ze met zout en laat ze uitlekken. Kook de rijst. Leg de paprika's onder de grill totdat de schil opbolt en zwart wordt. Schrik ze in koud water. Schil ze, snij ze doormidden, haal er de zaadlijsten uit en snij het paprikavlees in brunoise. Schil de knoflook en hak die fijn. Was wat peterselie en hak die fijn. Verhit de helft van de olie in een pan en sauteer hierin de stukjes paprika. Droog de tomaten af. Verhit de rest van de olie in een pan en sauteer hierin de halve tomaten. Geef enkele minuten voordat de paprika goed is er de knoflook bij, de helft van de peterselie en wat zout en peper. Verhit de boter in een pan, bestrooi de lamskoteletten met peper en zout en sauteerze aan beide kanten bruin. Meng de paprika door de rijst en stort deze in een kring op de dienschaal. Garneer de rijst met de halve tomaten. Leg in het midden de koteletten en houd de schaal warm. Deglaceer nu met de wijn en met de bouillon. Geef er een blikje tomatenpuree bij en laat goed koken. Reduceer de saus tot de helft en bind de saus met twee eetlepels beurre manié die langzaam onder goed roeren worden toegevoegd. Schenk de saus over de koteletten. Strooi er de rest van de peterselie over en serveer.

← naar de lijst met Lamsvlees

print pagina