Scampi met Tarbot in blanke saus

Scampi au Turbot en Blanquette

ingrediënten

Bereiding

Snij de tarbot in blokjes van 2 bij 2 cm. Pel de scampi en haal er de darm uit. Smelt 20 gram boter. Hak het sjalotje fijn en laat het zachtjes fruiten in de boter. Voeg dan de wijn toe en 1/2 dl van het kookvocht van de artisjokbodems. Als deze uit blik waren, dan het vocht uit het blik nemen. Laat inkoken tot er 1/3 deel over is, voeg dan de slagroom toe en de rest van de boter in stukjes, onder kloppen met de garde. Voeg er wat basilicum bij. Voeg bij deze saus de in vieren gesneden gekookte artisjokbodems. Voeg zout en peper toe en een beetje cayennepeper. Smeer een ovenvaste schaal in met wat boter en leg er de scampi en de tarbot in. Zet deze schaal 3 à 4 minuten in een oven van 200 graden C., totdat de scampi en de tarbot net gekookt zijn. Doe dan alles in de saus. Laat deze nog even aan de kook komen. Als u verse artisjokbodems heeft, kookt u deze in water met wat citroensap en wat zout en peper gedurende 20 minuten.

← naar de lijst met Warme voorgerechten

print pagina