Scampi uit Canton

Scampi à la Cantonnaise

ingrediënten

Bereiding

Maak een marinade van citroensap, gemberpoeder, zout en peper. Pel de scampi en haal de darm er uit. Leg ze in de marinade en laat ze hier een uur. Snij de helft van de ananas in blokjes en pers het sap uit de andere helft en zeef het. Laat de blokjes ananas uitlekken en bestrooi ze rijkelijk met rijstebloem. Smelt de boter in een pannetje en fruit hierin de ananasblokjes. Als ze bruin worden voegen we ananassap en sojasaus er bij en laten het op zeer laag vuur gedurende 20 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Voeg er een snuifje suiker aan toe, wat wijnazijn en gemberpoeder. Maak de scampi droog, haal ze door de rijstebloem, dan door losgeklopt ei en dan weer door rijstebloem. Bak ze in een friteuse van 175 graden C. Leg ze op een serveerschaal en serveer de saus apart.

← naar de lijst met Warme voorgerechten

print pagina