Schelvis Maraichine

Aiglefin à la Maraichine

ingrediënten

Bereiding

Maak de wortels schoon. Pel de ui en was het bouquet garni. Doe alles in een pan, geef er een liter water bij en de muscadet. Geef er zout en peper bij. Breng het aan de kook, laat het zachtjes 30 minuten koken en daarna afkoelen. Passeer de koude courtbouillon. Was de schelvis. Leg hem in een pan en bedek hem met de koude courtbouillon. Breng hem op zacht vuur aan de kook en laat de vis 25 minuten pocheren. Laat de vis dan uitlekken. Haal er het vel af en houd hem warm in wat courtbouillon. Pel de knoflook en hak hem
fijn. Was wat peterselie en hak ook deze fijn. Smelt de boter in een pan en laat deze zachtjes warm worden totdat hij lichtbruin wordt. Vlak hiervoor geven we de knoflook erbij, die vooral niet bruin mag worden. Nu voegen we de slagroom toe en kloppen enkele minuten met de garde, zodat de saus wat indikt. Haal ze van het vuur, geef er de gehakte peterselie bij en controleer de smaak. Laat de vis uitlekken. Leg hem op een voorverwarmde dienschaal en geef er de saus over.

← naar de lijst met Vis

print pagina