Soufflé van Kreeft

Homard en Soufflé

ingrediënten

Bereiding

Maak ui en wortel schoon en snij ze in schijfjes. Doe ze in een pan met wat laurier, tijm, peterselie, de azijn en 2 liter water. Geef er wat zout en peper bij. Breng het aan de kook en kook er de kreeftestaart 20 minuten in. Bestrijk met 15 gram boter een soufflévorm en strooi er 15 gram bloem over. Verdeel de bloem goed over bodem en wanden. Breek de eieren en scheid zorgvuldig de dooiers van de witten. Wanneer de kreeft klaar is halen we er het vlees uit en hakken dit fijn. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg de rest van de bloem toe en maak een blanke roux. Laat deze 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de melk toe, breng ze, onder voortdurend roeren, aan de kook. Voeg flink zout en peper toe en laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg het vlees van de kreeft bij de saus en controleer op smaak. Van het vuur af mengen we er al roerend de eidooiers door. Klop de eiwitten zeer stijf en werk ze voorzichtig door de saus. Vul de soufflévorm met dit mengsel. Zet ze 30 minuten in een oven van 200 graden C. Serveer meteen als de soufflé uit de oven komt.

← naar de lijst met Warme voorgerechten

print pagina