Varkens biefstuk met pruimen

ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding: De pruimen wassen en een nacht in de port laten weken.
Verder: Laat de varkensbiefstukken opensnijden door de slager. Laat
de pruimen uitdruipen. Wrijf de varkensbiefstukjes van binnen in met basilicum en
peper, stop 3 pruimen in elke inkeping en maak de opening met houten prikkers dicht.
Roer de port door het water en breng dit op een zacht vuur aan de kook. Roer de aroma
door de room, met 1/2 theelepel zout, paprikapoeder en cayennepeper en laat dit aan
de kook komen. Bestrijk de varkensbiefstukjes met olie en grill ze 6-7 minuten aan elke
kant. Tijdens het grillen de biefstukjes nog een keer met olie insmeren. Strooi voor het
opdienen zout over het vlees en geef de saus er apart bij.
Serveer met stokbrood of aardappelkroketten.

← naar de lijst met Vlees & gevogelte

print pagina