Varkensfilet met gedroogde Pruimen

Filet de Porc aux Pruneaux

ingrediënten

Bereiding

Begin met de avond voor het diner de pruimen te wassen en ze daarna in ruim koud water te zetten. De volgende dag beginnen we met de oven op 210 graden C. te zetten. Smelt de boter. Bestrooi het vlees met zout en peper, leg het in een diepe pan en sprenkel er de boter overheen. Zet de pan in de oven en draai het vlees vaak om. Schil wortel en ui. Snij ze in juliënne, zo groot als lucifers. Giet de pruimen af, doe ze in een pan, giet er de wijn over en vul aan met water totdat de pruimen 2 cm onder staan. Voeg er wat zout bij, breng de zaak aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. De pruimen moeten nog een beetje stevig blijven. Wanneer het vlees goed bruin is, voegen we er de ui en wortel bij. Wanneer deze groenten goed bruin zijn, halen we het vet uit de vleespan, schenken er 1/4 liter van het kookvocht van de pruimen bij, evenals wat tijm en laurier en schuiven de pan weer in de oven. Arroseer vaak met dit vocht. Wanneer het vocht tot de helft is ingekookt, voegen we de slagroom toe en blijven steeds bedruipen. De hele kooktijd in de oven bedraagt 1 uur en 20 minuten. Haal er dan het vlees uit en houd het warm. Passeer de saus door een zeef en laat ze nog wat inkoken, voeg er dan de pruimen bij en laat deze nog 3 minuten mee koken. Snij het vlees in plakken, schenk er de saus over en omring het met de pruimen.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina