Varkenshaasje met Prei

Filet Mignon de Porc aux Poireaux

ingrediënten

Bereiding

Maak de preien schoon. Snij er het groen af. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer er gedurende 6 minuten de preien er in. Haal ze eruit en spoel ze af onder de koude kraan. Laat ze uitlekken. Schil de knoflookteen en pers hem uit. Wrijf de varkenshaasjes in met wat knoflook. Bestrooi ze met peper en zout. Wikkel ze in de plakken ham en bind er een touwtje omheen. Maak van 10 gram boter en de bloem een beurre manié. Smelt de rest van de boter in de pan en als ze heet is leg er de varkenshaasjes in en laat ze even bruin sauteren. Voeg dan de preien erbij en laat ook deze kleuren. Hierbij moeten we ze voorzichtig omdraaien zodat ze niet stuk gaan. Voeg nu de bouillon toe en wat nootmuskaat, doe de deksel op de pan, zet het vuur klein en laat zachtjes 20 minuten sudderen. Hierna halen we de varkenshaasjes uit de pan. We leggen ze in een voorverwarmde schaal, halen de touwtjes weg, leggen er de preien omheen en houden de zaak warm. deglaceer de braadboter met de madera en geef er de room bij. Laat even onder kloppen met de garde koken en voeg in stukjes de beurre manié toe. Controleer de smaak. Klop nog even met de garde en schenk de saus over de varkenshaasjes en de preien.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina