Varkenslever op zijn Spaans

Foie de Porc à l'Espagnole

ingrediënten

Bereiding

Was de tomaten, snij ze doormidden bestrooi beide helften met wat zout en laat ze gedurende een halfuur uitlekken. Schil de knoflook en hak ze fijn. Was de paprika's, snij ze doormidden, haal er de zaadjes en zaadlijsten uit en snij ze in juliënne. Schil de uien en snij ze in ringen. Was wat peterselie en hak deze fijn. Zet de friteuse op 175 graden C. Als de tomaten voldoende uitgelekt zijn, droog ze dan en sauteer ze in 30 gram boter. sauteer in een andere pan in 30 gram boter in 20 minuten de juliënne paprika gaar. Voeg na tien minuten de helft van de knoflook toe. Snij de lever in dunne plakken, haal ze door de bloem en haal de uienringen door de rest van de bloem. Sauteer in de rest van de boter de lever bruin en gaaren bestrooi ze met peper en zout. Sauteer de uienringen in de friteuse bruin. Geef ondertussen de rest van de knoflook bij de lever. Als deze klaar is, leg ze dan op een voorverwarmde schaal, deglaceer het braadvocht met de azijn en de bouillon en laat nog even doorkoken. Leg de halve tomaten bij de lever, geef er de juliënne paprika bij, de bruine uienringen en schenk er de saus over. Bestrooi met wat peterselie en serveer.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina