Varkensoesters uit Bazel

Escalopes de Porc à la Baloise

ingrediënten

Bereiding

Bestrooi de varkensoesters met zout en peper. Was de salie en hak ze fijn. Paneer de oesters 2 keer á l'anglaise. Schil de appels en snij ze in vieren. Verwijder het klokhuis. Verdeel de boter over twee pannen, laat ze heet worden en leg in de eerste pan de stukjes appel. Sauteer deze op niet te hoog vuur onder af en toe schudden aan alle kanten lichtbruin. Leg de oesters in de andere pan en sauteer deze zachtjes, als ze aan de ene kant bruin zijn, keer ze dan om. Leg de oesters zodra ze klaar zijn op een verwarmde schaal. Houd een eetlepel wijn achter en schenk de rest bij de braadboter van het vlees, evenals de salie en wat marjoleinpoeder. Zet het vuur hoog en schraap alle aanbaksels los. Los wat aardappelmeel op in de rest van de wijn en voeg dit bij de saus. Laat nog even koken zodat de saus wat dikker wordt. Leg de schijven appel om de oesters heen, en geef de saus apart in een sauskom erbij.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina