Varkensrib met Pruimen en Walnoten

Carré de Porc aux Pruneaux et aux Noix

ingrediënten

Bereiding

Doe de pruimen in een kom, schenk er de wijn over en laat een uur trekken. Pers het teentje knoflook uit, smeer er het vlees mee in en bestrooi het met peper en zout. Smelt 50 gram boter in een pan en als ze heet is braad dan het vlees aan alle kanten bruin. Wanneer de pruimen voldoende getrokken hebben gieten we ze af en bewaren de wijn. We flamberen het vlees met de cognac, geven er de bouillon bij en 10 minuten later de wijn. Laat het vlees nog 1 uur en een kwartier zachtjes stoven. Hak ondertussen het derde deel van de noten fijn, meng het met de rest van de boter, druk het dan door een zeef en meng er een lepeltje aardappelmeel door. Voeg 15 minuten voor het einde van de kooktijd de pruimen en de rest van de noten bij het vlees, wat kaneel en nootmuskaat en controleer de smaak van het vocht. Haal het vlees uit de pan, snij het in plakken en leg deze op een voorverwarmde schaal. Laat de pruimen en noten uitlekken en omring hiermee het vlees. Voeg de boter met aardappelmeel en noten bij gedeelten bij de saus onder kloppen met de garde, zodat deze bindt. Schenk de saus over het vlees en serveer.

← naar de lijst met Varkensvlees

print pagina