Visfrikadel op Spaanse wijze

ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding: Breng het water met 1 afgestreken theelepel zout aan de kook, voeg de
azijn erbij en laat de visfilets in het kokende water 1 0 mi nuten gaar worden.
Schil de knoflook en maak hem fijn. Schil en hak de ui.
Verder: Draai de afgekoelde visfilets met de gehakte ui door de vleesmolen
en kneed dit met wat zout, fijngedrukte knoflook, peper. paprikapoeder, peterselie, de
eieren en het paneermeel tot een soepel deeg.
Vorm hiervan met vochtige handen ongeveer 5 cm lange frikadellen. Bestrijk de
frikadellen met olie en grill ze ongeveer 5 minuten aan beide kanten bij matige hitte
op het houtskoolvuur. Bestrijk de frikadellen tijdens het grillen nog eens met de
olie. Snij de citroen in partjes en serveer deze bij de frikadellen.
Serveer met wit brood, kropsla en remoulade saus (klaar gekochte).

← naar de lijst met Vis

print pagina