Walnotenijs

Glace aux Noix

ingrediënten

Caramelstroop

Bereiding

Breng in een pan de melk, de room en het vanillestokje aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker totdat de compositie licht van kleur wordt. Geef de melk langzaam bij deze compositie onder voortdurend kloppen. Zet de crème op zacht vuur en verwarm hem onder roeren totdat hij dikker wordt. Haal de crème dan van het vuur en passeer hem door een zeef. Hak de amandelen en de walnoten zeer fijn en werk deze door de crème. Als de crème helemaal is afgekoeld doen we hem in de mixer en malen zo de amandelen en walnoten zeer fijn. Geef de crème dan in een vorm en vries hem in de vrieskast stijf. Serveer het ijs met caramelsiroop.

Caramelstroop

Kook de suiker met 1 dl water totdat hij een caramelkleur heeft. Geef er dan voorzichtig, onder goed roeren de rest van het water bij. Kook nog een kwartier. Om te controleren of de siroop goed is doen we een beetje op een bord. Het mag niet meteen stijf worden, maar ook niet te snel vervloeien.

← naar de lijst met Nagerechten & ijs

print pagina