Weense Ossehaas

Filet de Boeuf à la Viennoise

ingrediënten

Bereiding

Maak van 20 gram bloem en 20 gram boter door kneden een beurre manié. Schil de uien en hak ze fijn. Maak de wortel schoon en snij ze in brunoise.Doe hetzelfde met de selderij. Plicheer de tomaten en ontpit ze. Smelt 50 gram boter en als ze heet is, sauteer dan het vlees snel aan alle kanten bruin. Strooi er zout en peper over en haal het uit de pan. Doe nu de groenten in de pan, geef er een eetlepel paprikapoeder bij en laat het geheel 10 minuten myoteren. Voeg dan de tomaten toe. Leg na 5 minuten het vlees terug in de pan op het bed van groenten en laat het nog 15 minuten braden. Reduceer de wijn met de bouillon samen tot de helft. Haal het vlees uit de pan, deglaceer deze met het wijnmengsel en houd het vlees warm. Schraap alle aanbaksels los en passeer de saus. Bind ze met de beurre manié. Snij het vlees in plakken, leg deze op een voorverwarmde schaal en serveer de saus apart.

← naar de lijst met Rundvlees

print pagina