Zalm Daumon

Saumon à la Daumont

ingrediënten

Bereiding

Beboter een schaal die groot genoeg is om de zalm te bevatten. Strooi er peper en zout op. Leg de moten zalm hierop en geef hier weer peper en zout over. Geef er de wijn bij die de moten moet bedekken. Was de ecrevisses Trek het het middendeel van de staart uit met de darm en leg ze bij de zalm. Maak de champignons schoon, snij ze in vieren en sauteer ze in 30 gram boter met een eetlepel olie. Laat ze uitlekken. Zet de zalm op het vuur en als het kookt laat dan nog 10 minuten zachtjes stoven. Haal dan de ecrevisses eruit, laat ze wat afkoelen, trek er de kop af en haal het vlees uit de staart. Smelt 30 gram boter in een pan en leg hierin de ecrevisses en de champignons. Laat de moten zalm uitlekken, leg ze op een voorverwarmde dienschaal, houd deze warm en reduceer het kookvocht van de zalm tot de helft in. Voeg dan de room er bij en breng weer aan de kook. Geef intussen de ecrevisses met de champignons over de zalm. Haal de saus van het vuur en monteer met 50 gram boter. Schenk de saus over de zalm. Snij de truffel in plakjes, wrijf deze in met olie en decoreer er de schaal mee.

← naar de lijst met Vis

print pagina